Alexandertechniek

Over Myrte

Wat heb jij aan Alexandertechniek?

Wil je optimaal presteren, een open ontspannen houding? Vermindering van nek-, rug-, en schouderklachten, meer rust in jezelf ervaren? Dan ben je hier op de juiste plek.

Ik werk met de Alexandertechniek en kan helpen met het (her) vinden van je natuurlijke balans en coördinatie. Hierdoor verminderen (pijn)klachten, verbetert je houding en ademhaling, bewegingen zijn gemakkelijk en efficiënt. Je wordt meer bewust van de samenhang tussen mentale en fysieke actie. Je leert onnodige spanning los te laten.

Onder mijn studenten zijn mensen van alle leeftijden en achtergronden. Sommige nemen les omdat ze van bepaalde (pijn) klachten af willen. Anderen omdat ze hun individuele ontwikkeling en lichaamsbewustzijn willen verbeteren en verfijnen. Als docent Alexandertechniek ben ik verbonden aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle.

 

Mijn achtergrond

Ik studeerde viool aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Mijn docenten waren Istvan Párkányi en Vera Beths. Tijdens mijn opleiding in Amsterdam kreeg ik de gelegenheid een jaar in Moskou te studeren bij Nadjezda Bjezkina.

Als freelance musicus werkte ik jarenlang in verschillende orkesten en ensembles. Zoals het Asko Schönbergensemble, Nieuw Sinfonietta, het European Union Chamberorchestra , het Nederlands Kamerorkest, Rotterdam Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Vanaf 2006 ben ik verbonden als eerste violiste aan het Residentie Orkest.

Tijdens mijn eindexamenjaar aan het conservatorium begon ik met lessen Alexandertechniek. Hierdoor verbeterde mijn spel, klank en podiumpresentatie. Behalve deze positieve effecten was het de start van een hele reeks ontdekkingen over mijzelf. Dankzij mijn inspirerende lerares Tessa Marwick bleef de Alexandertechniek mij fascineren. In 2000 begon ik aan de driejarige fulltime opleiding aan het Alexander Techniek Centrum Amsterdam, onder leiding van Paul Versteeg en Tessa Marwick. Nu ben ik een gecertificeerd docent en lid van de nevlat (de Nederlandse Vereniging Leraren Alexandertechniek)

Als musicus leerde ik gedisciplineerd werken, de kunst van het samenspel, inlevingsvermogen en gevoel voor ritme en beweging. Dit alles heeft een versterkende werking gehad op mijn ontwikkeling in de opleiding Alexandertechniek.

Graag deel ik mijn kennis, inzicht en ervaring .

Neem contact met mij op

 

 
 
Myrte aan het werk met Alexandertechniek
 
Myrte van Westerop 06-21498977
Copyright Alexandertechniek Den Haag © 2013 -