Alexandertechniek

Lessen

Change involves carrying out an activity against the habit of life.
F.M Alexander

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Het aantal lessen dat je nodig hebt is afhankelijk van de individuele situatie. Om te ontdekken of de Alexandertechniek iets voor jou is heb je meestal aan één les genoeg. Voor het zelf leren toepassen van de basisprincipes heb je meerdere lessen nodig. Een regelmatige frequentie is belangrijk. Sommige mensen hebben aan een serie van tien lessen genoeg, anderen hebben meer tijd nodig. Weer anderen willen iets grondig uitwerken en blijven voor een langere periode lessen volgen.

Wat kost een les?

Een les kost 50 euro inclusief BTW en duurt ongeveer een uur.

Enkele zorgverzekeraars vergoeden de Alexandertechniek. Je kunt het beste zelf informeren bij jouw zorgverzekeraar. Soms is er vergoeding mogelijk via de werkgever, school of subsidies.

Als je een vast dienstverband hebt is het zinvol te informeren naar inzet van het persoonlijk budget. De opbouw van het persoonlijk budget is te vinden op de loonstrook.Tip voor professionele orkestmusici: In de CAO Nederlandse Orkesten staat onder artikel 5.6 “ Het persoonlijk budget kan aangewend worden voor aanvulling op de vergoeding voor studie en scholing, of voor andere maatregelen die een optimale en duurzame inzetbaarheid bevorderen.

Klik hier als je wil weten hoe je de Alexandertechniek leert

Lessen die minder dan 24 uur van te voren worden afgezegd worden in rekening gebracht wegens vrijgehouden tijd.

 

 
F.M. Alexander
F.M. Alexander himself
 

I find the Alexandertechnique very helpful in my work. Things happen without you trying. They get to be light and relaxed. John Cleese, actor.

 
Myrte van Westerop 06-21498977
Copyright Alexandertechniek Den Haag © 2013 -