Alexandertechniek

Alexandertechniek

Wat gebeurt er in een les?

"Hoewel niemand zal beweren dat Alexandertechniek alles kan helen bestaat er geen twijfel over dat zij diepgaande en gunstige effecten heeft, zowel op het geestelijk als het lichamelijk vlak."

(Nicolaas Tinbergen, Nobelprijswinnaar Geneeskunde en Fysiologie)

In een serie 1 op 1 lessen werk je aan het verbeteren en verfijnen van je balans en coördinatie. De Alexandertechniek is een “hands on” techniek; de docent raakt je licht aan om informatie te geven.

 

Hoe leer je de Alexandertechniek?

 

In simpele bewegingen zoals zitten, staan en lopen kun je ontdekken hoe de subtiele balans tussen hoofd, nek en rug voor jou werkt. Cruciaal hierbij is een vrije balans van het hoofd op de wervelkolom. In de lessen ervaar je coördinatie en rust. Hierdoor krijg je een vitale ontspannen houding. Je wordt je meer bewust van gewoonten die een natuurlijke balans en coördinatie in de weg staan. Je leert “rustmomenten” in te bouwen en jezelf effectiever aan te sturen.

Vanuit dit basiswerk leer je de techniek te gebruiken in het dagelijkse leven, specifieke vaardigheden of beroep.

 

veel aandacht aan een vrije balans van het hoofd op de wervelkolom Veel aandacht wordt besteed aan een vrije balans van het hoofd op de wervelkolom.

 

De Alexandertechniek gaat in op de manier waarop je jezelf inzet. Hoe doe je wat je doet? Gemakkelijk en ontspannen? Altijd haast? Met je aandacht erbij? Je krijgt meer bewustzijn van de samenhang tussen mentale en fysieke actie.

 
 
 
gespierde man
 
Albinus Skeleton
Eenvoudige praktische anatomie is
van waarde bij de kunst van
beweging en zelfexpressie.
 
Myrte van Westerop 06-21498977
Copyright Alexandertechniek Den Haag © 2013 -