Alexandertechniek

Alexandertechniek

Voor wie?

Alexandertechniek is voor jong en oud. Mensen van allerlei achtergronden en beroepen nemen les. De techniek richt zich op de fundamentele oorzaken van een groot aantal mentale en fysieke problemen, die samenhangen met de manier waarop we onszelf aansturen. De Alexandertechniek vormt een basis voor iedere fysieke en mentale aktiviteit.
Veel voorkomende reden om de Alexandertechniek toe te passen:

Gezondheid en welbevinden

Bij klachten die samenhangen met een ongunstige lichaamshouding, overbelasting en stress. Denk aan nek- en rugklachten, frozen shoulder, problemen met de ademhaling, burn out, stressgerelateerde problemen. Ook bij herstel van blessures is de Alexandertechniek van grote waarde gebleken.

Alexandertechniek kan een groot therapeutisch effect hebben. Het herstel van de natuurlijke balans van het lichaam heeft een positieve werking op iemands welbevinden. Mensen ervaren vaak meer rust in zichzelf en meer rust in het denken.

Presentatie en ontwikkeling van vaardigheden

De Alexandertechniek is een uitstekende basis voor de (beroeps)vaardigheden van musici, sprekers, acteurs en dansers. Daarom wordt de techniek veel onderwezen binnen de muziek-en theaterwereld. Ook bij presentatie en spreken in het openbaar is de Alexandertechniek van grote waarde.

Zelfontwikkeling

Alexandertechniek maakt bewust en helpt inzicht te krijgen in leerprocessen. Je leert met meer aandacht te leven en werken.

 

Waarom de Alexandertechniek?

We can throw away the habit of a lifetime in a few minutes if we use our brains. F.M. Alexander

Jonge kinderen zijn vaak nieuwsgierig, levendig en spontaan. Ze bewegen met souplesse en gemak. Bij volwassenen zie je deze open ontspannen houding minder vaak. We leren onszelf allerlei manieren van doen aan. Soms in combinatie met haast, spanning of onzekerheid.

Bijna iedereen ontwikkelt beweging-en houdingsgewoonten die de natuurlijke balans en coördinatie van het lichaam verstoren. Je nek en schouders doen bijvoorbeeld het werk van je rug. Hierdoor gaat veel van onze oorspronkelijke bewegingsvrijheid en souplesse verloren. Als de subtiele balans tussen hoofd , nek en rug is verstoord kunnen klachten ontstaan.

 

Hieronder een informatief animatie filmpje van de collega’s van AmSAT (American Society for the Alexander Technique)

 

 
Alles wat we doen, voelen, denken en meemaken ...
 
vrouw met rugpijn
 
danser
 
vrouw met armen omhoog
 
Rechtop zitten was ooit heel ontspannen en moeiteloos
Rechtop zitten was ooit
heel ontspannen en moeiteloos
 
Myrte van Westerop 06-21498977
Copyright Alexandertechniek Den Haag © 2013 -